Monument a pierre bayle

imagen 1

El monument, promogut per “Le Groupement des Anciens Enfants de Troupe de l’Aude et des Pyrinees Orientales”, s’ha instal·lat en el lloc on, segons documents i segons la memòria popular, estava situat el comandament del General Dugommier i on el timbaler Pierre Bayle va ser ferit de mort.

Pierre Bayle va ser inscrit com a voluntari l’1 d’abril de 1793 a Limoux i consta inscrit al llistat del vuitè batalló de l’Aude fins la data de la seva mort. Va prendre part en la conquesta dels Pirineus Orientals igual que el seu pare, lloctinent d’infanteria, el seu germà, caporal tambor i la seva mare bugadera al batalló. Va ser el primer infant pertanyent a la tropa que va morir en combat. Pel seu comportament heroic, va ser citat a l’ordre de l’armada del General Dugommier, que va obtenir per a ell i per a la seva família el “Dret al Reconeixement Nacional”, per ordre de la “Convention”.

Altres monuments:

A Tourreilles, el seu poble natal, hi ha una placa commemorativa del sacrifici del petit timbaler.

imagen 2
A Le Boulou, al centre de la vila hi ha una estàtua en bronze del petit timbaler i el seu nom hi figura dins l’arc de triomf, per recordar la batalla (1793-1794)
Més informació:
ASSOCIATION DES ÉLÈVES ET DES ANCIENS ÉLÈVES des lycées et collèges militaires des écoles militaires préparatoires et des anciens enfants de troupe.
Seu social: 166, rue La Fayette. 75010 Paris.
Telèfon 40.34.54.31

E-mail: aet@libertysurf.fr